innovatie

10 jun 2013, 17:05

Vijf studenten uit Groningen winnen Alfa-college Ondernemers award

Donderdag 6 juni hielden elf studenten teams in Hoogeveen een presentatie waar ze in één minuut hun studentenbedrijf goed neer moesten zetten voor publiek en jury. Nadam Lights kreeg de wisseltrofee uit handen van juryvoorzitter Jeroen van der Ster van het Alfa-college.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De avond stond in het teken van ondernemen en een ondernemende houding. Inspirerend vertelde Marc Haitsma van SPH Verpakkingen en Kartonnage over ondernemen en de economie. “Durf je nek uit te steken en geld te verdienen. Bedenk met een aantal anderen wat je wil doen en start een bedrijf. Heb lef en leer van tegenslagen.” Zijn voorspelling is dat we terugkeren naar de regionale economie. “En daar maken mbo-studenten het verschil”, aldus Haitsma. Het belang van ondernemen voor zowel studenten als medewerkers wordt benadrukt door Christien de Graaff, lid van College en Bestuur. “In veel opleidingen komt ondernemerschap aan bod. En dan leer je vooral door zelf te ondernemen: een businessplan maken, een bedrijf starten, producten verkopen, jezelf presenteren. Daar heb je ook in de toekomst profijt van.”


Nadam Lights kreeg de wisseltrofee uit handen van juryvoorzitter Jeroen van der Ster van het Alfa-college. “Deze dames weten hun product goed te verkopen.” Het winnende team bestaat uit vijf studenten, die de opleiding schoonheidsverzorging volgen op het Alfa-college in Groningen. Twee daarvan hielden een pitch van één minuut over hun product: een LED-lampje met sensor dat je boven het sleutelgat kunt monteren. Met dit product richten ze zich met name op ouderen en slechtzienden. De jury was erg onder de indruk van de krachtige presentatie.


De publieksprijs ging naar Papernails. Dit is een werk set waarmee je je nagels kunt laten bedrukken met krantenletters. Deze studenten die de opleiding schoonheidsverzorging doen op de locatie in Hoogeveen hielden enthousiast een verhaal wat het publiek erg waardeerde. Dit jaar was de eerste uitreiking van de Alfa-college Ondernemers Award. Het was een zeer geslaagde avond en dat betekent dat de ondernemerswedstijd nu jaarlijks gaat terug komen.