innovatie

30 okt 2014, 09:09

Vier UMCG'ers mee met koning Willem Alexander op zakenreis naar Japan en Korea

Vier UMCG'ers mee met koning Willem Alexander op zakenreis naar Japan en Korea

Vier bestuurders van het UMCG maken deel uit van een handelsdelegatie met koning Willem Alexander naar Japan en Korea. Zij zijn uitgenodigd om mee te gaan vanwege het feit dat het UMCG veel werk maakt van onderzoek en het scheppen van werkgelegenheid rond het thema Healthy Ageing.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op dit moment zitten Gerjan Navis en Jan Sikkema al in Japan, komende vrijdag vertrekken Erik Buskens en Martin Smit naar Korea. Zij vertegenwoordigen het UMCG (en in dit geval ook Nederland) om toelichting te geven op de betekenis voor Healthy Ageing in levensloopgeneeskunde en de manier waarop dat via verschillende programma's in het UMCG en Noord-Nederland is georganiseerd.

 

Gerjan Navis (nefroloog) en Erk Buskens (HA-programmateam) zijn de meer inhoudelijke mensen; Jan Sikkema en Martin Smit hebben vanuit UMCG veel contacten met bedrijfsleven.

 

Het UMCG is benaderd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om mee te gaan op deze handelsmissie. Erik Buskens is in Korea delegatieleider voor het onderdeel Healthy Ageing.

 

Nog niet eerder waren UMCG'ers betrokken bij een Koninklijke handelsdelegatie; het UMCG beschout dit als een bijzondere eer. Kennelijk heeft de toelichting die kersvers Koning Willem-Alexander vorig jaar bij zijn kennismaking met Groningen kreeg over Healthy Ageing, indruk gemaakt. (Foto: Koning Willem Alexander vorig jaar op bezoek bij Lode, archieffoto Lode.).