innovatie

01 feb 2002, 00:12

Vensterscholen willen computerverbinding met bibliotheek

De bekende vensterscholen in Groningen gaan door met het ontwikkelen van hun ICT-programma. De scholen zijn inmiddels aangesloten op internet en binnenkort op kennisnet, het veelbesproken computernetwerk voor het onderwijs. De werkgroep-ICT van de vensterschool Vinkhuizen wil nu ook een aansluiting met de bibliotheek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit betekent dat er een koppeling komt met de bibliotheek. Dit is mogelijk door in de bibliotheek van scholen een server te plaatsen. Om dit mogelijk te maken heeft de school wethouder Bron (D66, onderwijs) van de gemeente Groningen verzocht om de invoering van het ICT-plan voor de vensterscholen te vervroegen.
Drie jaar geleden ontwikkelde de Vensterschool Vinkhuizen een plan voor een ‘Kenniscentrum in de wijk’, zoals het door de school genoemd werd. Het kreeg geen groen licht van de minister, omdat het zou gaan om een samenwerking van basisscholen en de bibliotheek. Dit zou er twee ministeries bij betrekken. De voorschriften lieten dit niet toe. De onderwijsinstelling kreeg wel een aanmoedigingspremie en ging daarmee aan de slag.