innovatie

05 dec 2002, 00:12

VCD Automatisering Groningen breidt uit

De Groningse ICT-organisatie VCD Automatisering breidt uit. VCD is nu officieel partner van het Belgische bedrijf Infomat voor het logistieke ERP-systeem Dimasys. Beide organisaties hebben een contract ondertekend waarin VCD het exclusieve dealerschap voor de Nederlandse markt heeft verworven. Voor VCD betekent de overeenkomst een uitbreiding van haar activiteiten op het gebied van logistieke systemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In haar vijfentwintig jarig bestaan heeft VCD vele klanten geworven met haar logistieke applicaties Distretail en Grosys voor distributiecentra, retailorganisaties en groothandels in voedingsmiddelen. Met Dimasys is enerzijds een volwaardige opvolger voor Grosys gevonden, anderzijds geeft het VCD de mogelijkheid om klanten in andere sectoren te voorzien van een logistieke totaaloplossing.
Dimasys is een ERP-systeem voor logistieke processen. Het systeem is geïnitieerd door IBM en ontwikkeld door het bedrijf Infomat uit België, onderdeel van de beursgenoteerde Systemat-groep. Momenteel werken ongeveer 80 bedrijven in België met het systeem, waaronder een aantal internationale organisaties. Groothandel Golden Force B.V. te Velserbroek is als eerste organisatie door VCD voorzien van Dimasys.