innovatie

10 apr 2008, 10:10

Variass uit Veendam neemt activiteiten ODMedical Leeuwarden over

Elektronicabedrijf Variass uit Veendam heeft per 1 april de system supplier activiteiten overgenomen van ODMedical in Leeuwarden. Het bedrijf, dat toeleverancier is van industriële elektronicaproducten, gaat verder onder de naam Variass Medical Systems B.V. De activiteiten bestaan uit het ontwikkelen, assembleren en testen van elektronisch aangestuurde mechanische systemen voor voornamelijk de medische en semi-conductor markt van diverse multinationals zoals producten voor röntgenonderzoek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Door de overname is de continuïteit van de system supplier organisatie in Leeuwarden gewaarborgd”, zegt Henk Smid, directeur/eigenaar van Variass. Ook sluit de overname naadloos aan bij de doelstelling van Variass om verder te groeien op de medische markt.

De activiteiten die Variass heeft overgenomen blijven in Leeuwarden plaatsvinden. De werkgelegenheid voor de productiemedewerkers blijft hierdoor behouden. Het komende jaar zal het bedrijf investeren in een verbetering van de werkomgeving en de dienstverlening.