innovatie

08 mei 2019, 10:10

Vanavond ‘Minimalistische eettafel’ in Corpus Den Hoorn

Vanavond ‘Minimalistische eettafel’ in Corpus Den Hoorn

Vanavond vanaf half zes begint er aan de Paterswoldseweg 267 in de vestiging van WIJ een bijzondere Minimalistische eettafel waar iedereen welkom is om bij te praten en voor het delen van ervaringen, maar vooral om lekker en gezellig te eten!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wie wil, kan woensdag 8 mei in Corpus den Hoorn mee-eten met de ‘Minimalistische Eettafel’ (MET). De eettafel wordt gehouden bij WIJ Corpus den Hoorn, Paterswoldseweg 267 van 17.30 tot 20.00 uur. Dat meldt de gemeente Groningen in haar digitale nieuwsbrief ‘Zuid’.

 

De MET is een maandelijks terugkerende eettafelbijeenkomst waar mensen met dezelfde problematiek (denk aan: financieel, armoede of isolement) ervaringen delen. Iedereen die hiermee te maken heeft of had is welkom. Niet alleen buurtbewoners eten mee, ook hulpverleners, stagiairs en professionals.Centraal staat het uitwisselen van ervaringen en kennis, waardoor mensen zich erkend voelen en begrip krijgen, in een sfeer van saamhorigheid. ‘Verbinden’ en ‘bruggen bouwen’ zijn belangrijke uitgangspunten. Anne Krikke startte de MET in 2015 als burgerinitiatief met vijf deelnemers, maar de eettafel vindt inmiddels in alle wijken van de stad plaats.Wil je 8 mei mee-eten in Corpus den Hoorn? Stuur dan een berichtje naar Sue, 06 4371 7914, en neem zelf iets lekkers mee.

 

(Bron en foto: gemeente Groningen, nieuwsbrief 'Zuid').