innovatie

14 jul 2015, 10:10

Universiteitsbibliotheek in Groningen (UB) jaar eerder klaar dan verwacht; Studenten opgelucht

Universiteitsbibliotheek in Groningen (UB) jaar eerder klaar dan verwacht; Studenten opgelucht

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Maar bij de renovatie van de Universiteitsbibliotheek van de RUG zit het wel heeel erg mee: de renovatie is maar liefst een jaar eerder afgerond dan verwacht. Dit ongetwijfeld tot grote tevredenheid van veel ‘zwervende’studenten die op tal van plaatsen in de stad naar studieplekjes zochten. Onlangs gaf de Universiteitskrant al een eerste indruk van de vernieuwde bibliotheek (zie foto boven), van de eerste  verdieping, waar de oude werkplekken al zijn vervangen door treincoupés, zitzakken en apenrotsen.                

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee aannemers die de verbouwing uitvoeren hebben enkele deelprojecten samengevoegd, waardoor er sneller gewerkt kan worden, zo meldt de Rijksuniversiteit Groningen

 

`Studenten kunnen nu eerder dan verwacht gebruik maken van een verbeterde en duurzamere Universiteitsbibliotheek´,  aldus UB-directeur Marjolein Nieboer.

 

De vierde verdieping van de UB is al in oktober klaar. Er zijn meer werkplekken, stopcontacten en een snel wifi netwerk. Ook krijgt de UB een betere ventilatie en komen er zonnepanelen op het dak.


Vervolgens worden achtereenvolgens de derde en de tweede verdieping gerenoveerd. Tegelijkertijd wordt een start gemaakt met de nieuwe buitengevel en toegangen op de begane grond. Door op twee fronten gelijktijdig te werken, is flinke tijdwinst mogelijk. De renovatie is nu in de loop van 2017 klaar.