innovatie

05 mei 2014, 08:08

Unieke online-expositieruimte voor Gronings talent; wie krijgt meeste Facebook ‘likes’?

Unieke online-expositieruimte voor Gronings talent; wie krijgt meeste Facebook ‘likes’?

Groningen biedt voortaan een wel heel bijzondere presentatieruimte voor talent: een unieke online expositie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Groningse talenten kunnen op www.cityoftalent.nl/expo hun talent weer delen met de rest van de wereld. De talenten die de meeste Facebook ‘likes’ weten te vergaren, krijgen traditiegetrouw de gouden en zilveren ‘like’ uitgereikt tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap, die dit jaar op zaterdag 24 mei plaatsvindt.

Ook is de showcase van de winnaar van de gouden ‘like’ nog een week te zien in het Groninger Museum.

 

 

Online expositieruimte Op www.cityoftalent.nl/expo is een online expositieruimte ingericht waar talent op het gebied van wetenschap, kunst of muziek zich tot dinsdag 20 mei 24.00 uur kan presenteren. In 2013 wist winnares Alison Day met haar upload maar liefst 2380 ‘likes’ te verkrijgen. Het bleek in de laatste week een nek aan nek race te worden met het duo Eline en Dominic Hendriks-Houwing. Zij behaalden met 2152 ‘likes’ de tweede plaats.

 

 

Reizende expositieruimte

 

In de weken voorafgaande aan De Nacht van Kunst & Wetenschap zijn de verhalen van een aantal talenten ook zichtbaar in de stad. In grote hangende vierkante expositieruimtes kan de bezoeker onder andere de muziek van de band ‘Town of Saints’ beluisteren, maar ook is het verhaal van de intelligente straatverlichting van het Groningse bedrijf Tvilight te zien.

De hangende expositieruimtes zijn voor het eerst te zien bij het Bevrijdingsfestival op maandag 5 mei. Na dit festival staan ze bij de verkooppunten van De Nacht van Kunst & Wetenschap en een aantal locaties van de RUG en Hanzehogeschool Groningen op het Zerniketerrein. Tijdens De Nacht zelf staan de expositieruimtes, net als de Wetenschapsbus van de RUG, op de Vismarkt.

Een van deze expositieruimtes is na De Nacht van Kunst & Wetenschap bestemd voor de winnaar van de gouden ‘like’. Zijn of haar verhaal is dan nog een week lang te bewonderen in het Groninger Museum.

Akkoord van Groningen De online en offline expositieruimtes zijn net als De Nacht van Kunst & Wetenschap onderdeel van de ‘Groningen, City of Talent’ campagne van het Akkoord van Groningen. Met deze expositieruimte wil het Akkoord een platform bieden voor Groningse talenten waarop ze gemakkelijk hun talent kunnen delen met de rest van de wereld.