innovatie

05 feb 2009, 09:09

UMCG organiseert avond Voortplantingsgeneeskunde

Het UMCG organiseert woensdag 25 februari een informatieavond over verminderde vruchtbaarheid onder de titel ‘Als zwanger worden niet vanzelf gaat; afwachten of actie ondernemen?’. Centrale thema’s op de avond zijn onvruchtbaarheid en mogelijke behandelvormen hiertegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het doel van de avond is om paren met een kinderwens laagdrempelig te informeren. Tijdens de avond geven de nurse practitioners van de onderafdeling Voortplantingsgeneeskunde een toelichting op de achtergronden van de onvruchtbaarheid en de beleving van de ongewenste kinderloosheid, de kansen op zwangerschap en de verschillende behandelingen voor verminderde vruchtbaarheid in het UMCG. De avond is vooral bestemd voor paren met een kinderwens die zich willen laten informeren over hun kansen op zwangerschap en voor paren die voor onderzoek en behandeling zijn verwezen naar het UMCG. De avond is in twee delen opgezet. Voor de pauze staat informatie over de kansen op zwangerschap centraal; na de pauze komen de verschillende behandelmethoden van het UMCG aan bod.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Karin Feicke via k.feicke@og.umcg.nl. Via dit adres kan iedereen zich ook aanmelden voor de informatieavond.