innovatie

13 dec 2013, 14:02

UMCG: Healthy Ageing komende tien jaar belangrijk thema

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) blijft ‘healthy ageing’ de komende tien jaar beschouwen als een belangrijk thema.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat betekent dat het UMCG de komende tien jaar haar best zal doen om activiteiten op het brede terrein van healthy ageing extra aandacht te geven. Dat zei vrijdagmiddag 13 december Ate van der Zee, lid van de Raad van Bestuur van het UMCG.


‘Healthy Ageing’ omvat alle onderzoeksactiviteiten die te maken hebben met het zo gezond mogelijk ouder worden. Voor het UMCG is dit een van de thema’s waarin dit medisch centrum zich heeft gespecialiseerd en waarin het zich onderscheidt van andere ziekenhuizen in Nederland. Groningen heeft onder meer ‘Eriba’, een instelling waar onderzoek wordt gedaan naar veroudering, en het Life Lines programma, waar gegevens van 165.000 noorderlingen worden geregistreerd en bestudeerd.


Volgens Van der Zee is ‘Healthy Ageing’ niet alleen een belangrijk thema voor het UMCG maar ook voor de drie noordelijke provincies en de vier hogescholen in het Noorden.


Het is de bedoeling van noordelijke overheden dat de onderzoeksactiviteiten zoveel mogelijk nieuwe bedrijvigheid en ondernemingen zal opleveren, de komende jaren.