innovatie

09 mei 2008, 08:08

UMCG en patiëntenverenigingen ontwikkelen samen nieuwe patiëntenwebsites

Samen met patiëntenverenigingen heeft het UMCG drie nieuwe websites ontwikkeld. Op de websites vinden patiënten informatie over het traject dat zij in het UMCG doorlopen als zij (mogelijk) borstkanker of prostaatkanker hebben, of een stoma krijgen of hebben.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De sites www.borstkanker.umcg.nl, www.prostaatkanker.umcg.nl en www.stoma.umcg.nl zijn respectievelijk ontwikkeld in samenwerking met BorstkankerVereniging Nederland, Stichting Contactgroep Prostaatkanker en de Nederlandse Stomavereniging.
De websites zijn ontwikkeld in het kader van een proefproject ‘Patiëntenorganisaties betrekken bij de zorginkoop’. Dit is een initiatief van de Nederlandse Consumenten en Patiënten Federatie (NCPF), de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NFK), Zorgbelang Groningen en de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN), samen met zorgverzekeraar Menzis. Doel van het project is het bevorderen van de participatie van patiëntenverenigingen bij de inkoop van zorg.

Hoewel de sites pas gelanceerd zijn, is www.prostaatkanker.umcg.nl onlangs door Mediquest genoemd als goed voorbeeld van een patiëntgerichte site.