Innovatie

Top Dutch Solar Racing onthult nieuwe zonneauto

Het team van Top Dutch Solar Racing onthulde vrijdagmiddag hun nieuwe zonneauto, de Green Thunder. Dit najaar doen de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, NHL Steden, Alfa Collega en Noorderpoort met de nieuwe auto mee aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC): een wedstrijd van ruim 3000 kilometer door de outback van Australië.


Leestijd: 1 minuut

De door de studenten zelf gebouwde auto kan waarschijnlijk een snelheid van 130 kilometer per uur halen. Aangezien de studenten in Australië uitsluitend op zonne-energie gaan rijden, is het de kunst om deze energie zo effectief mogelijk in te zetten. Het team ontwikkelde de auto dan ook zo dat deze zo aerodynamisch, licht en efficiënt mogelijk kan rijden.

“Door zo veel mogelijk zelf te maken, weten we zeker dat alle verschillende onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor werkt het geheel super efficiënt en wordt de auto zo licht mogelijk,” vertelt Micha van Beek, technisch manager van het studententeam.

Forum Groningen

Zaterdag 17 juni is de spiksplinternieuwe zonneauto voor het brede publiek te bewonderen in het Forum. Tussen 9 en 18 uur vindt er een tentoonstelling plaats met de nieuwe en de oude zonneauto van het team.