innovatie

10 apr 2015, 11:11

Tank van glas op het Waagplein in Groningen

Tank van glas op het Waagplein in Groningen

De Verhalen van Groningen organiseert twee opvallende activiteiten in het kader van 70 jaar bevrijding van Groningen. Vanaf 10 april staat er onder de noemer ‘Thanks’ een glazen tank op het Waagplein waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in de loop van de tank. Daarnaast zijn er vanaf 10 april een maand lang mini-tentoonstellingen in dertig etalages van winkels, horeca en andere bijzondere locaties.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder de noemer ‘Thanks’ kunnen bezoekers van de binnenstad de bevrijding van Groningen op indringende wijze beleven vanuit drie verschillende perspectieven. Hoe was het voor een Canadese militair om Groningen te bevrijden? Hoe voelde het voor de inwoners om bevrijd te worden? Hoe zag Groninger er vóór en na de bevrijding uit? Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de lopen van een opvallende tank van mat plexiglas van 7x3 meter. Thanks is te zien op het Waagplein van 10 t/m 19 april, openingstijden van 09.00 tot 18.00 uur.

 

Mini-tentoonstellingen in dertig etalages

 

Via de route ‘Sporen van de bevrijding’ komt het verhaal van de bevrijding van Groningen tot leven via foto’s en objecten die zijn overgebleven van de bevrijdingsstrijd. Deze worden tentoongesteld bij winkels, horeca en andere locaties langs de route die de geallieerden aflegden tijdens hun bevrijdingsroute in de binnenstad van Groningen. Zo is er bij de VVV-winkel op de Grote Markt een foto te zien van een verwoeste Noordzijde van de Grote Markt en zien bezoekers feestvierende bevrijde Groningers in de Poelestraat bij woonwinkel Woonn. Met behulp van een routekaart kunnen bezoekers deze mini-exposities gratis bezichtigen. De routekaart is vanaf 10 april a.s. gratis verkrijgbaar bij de VVV op de Grote Markt en in de deelnemende winkels. De expositie ‘Sporen van de Bevrijding’ loopt t/m 10 mei 2015.

 

Meer informatie www.bevrijdinggroningen70.nl