innovatie

04 dec 2008, 21:09

Syntens in Groningen helpt bij start nieuwe webwinkel Koopcentraal ; Groningse ‘Passion for soap’ heeft plotseling wereldmarkt

Onlangs is het concept KoopCentraal (www.koopcentraal.nl) gelanceerd. De webwinkels die zijn aangesloten bij KoopCentraal staan professioneel in de markt en de geslaagde samenwerking werpt haar vruchten af. De webwinkels hebben een succesvolle start gemaakt en met een nieuwe aanmelding voor KoopCentraal op zak gaat men verwachtingsvol de toekomst tegemoet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De website van KoopCentraal is al enige tijd in de lucht en de resultaten zijn tot dusver erg positief. De webwinkel Zepper.nl is ook aangesloten bij KoopCentraal en behaalt nu al gunstige resultaten. Elly Koers, één van de ondernemers van Zepper.nl vertelt enthousiast: ‘We hebben ons assortiment sinds de lancering fors uitgebreid en we mogen zeker niet klagen over het aantal klanten dat we nu al hebben mogen ontvangen in onze webwinkel.’

Makkelijk en snel
Voor de consument heeft KoopCentraal als voordeel dat het online winkelen nog makkelijker en sneller is geworden. Er kan makkelijk van winkel tot winkel worden gegaan en bovendien garandeert het lidmaatschap van KoopCentraal dat het winkelen bij de aangesloten webwinkels volkomen veilig is. De verschillende webwinkels van KoopCentraal bieden gezamenlijk een heel divers aanbod van producten, er is voor ieder wat wils!

Voordelen webwinkel
Het hebben van een webwinkel heeft voor veel ondernemers grote voordelen. Zo zien veel ondernemers hun klantenaantal, omzet en naamsbekendheid groeien. Uit onderzoek blijkt dat de bezoekers uit heel Nederland komen. Een onderneming als Passion for Soap (passionforsoap.nl), die voorheen alleen een vestiging in Groningen had, kan zo haar bereik vele malen vergroten. Ook kunnen de webwinkels door de samenwerking bij KoopCentraal gezamenlijk een nog grotere doelgroep aanspreken. Net als bij een gewone boulevard kunnen bezoekers bij de webboulevard KoopCentraal makkelijk van winkel tot winkel gaan.

Drempelverlagend
Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers opzien tegen het opzetten van een eigen webwinkel. Veel ondernemers vraag zich af of ze wel genoeg informatie en it-kennis in huis hebben om zelf een webwinkel te starten. Bij KoopCentraal werken de ondernemers nauw samen en worden zij ondersteund door onder andere Syntens (www.syntens.nl) en BekenT Internet Marketing (www.bekent.nl). Naast de vele ondernemers die al zijn aangesloten bij KoopCentraal is er na de lancering alweer een nieuwe ondernemer geweest die graag met deze ondernemers wil samenwerken. Binnenkort zal dus ook de webwinkel van Mooizz (www.mooizzathome.nl) te vinden zijn op de website van KoopCentraal.