innovatie

17 jun 2015, 20:08

Summerschool Junior Techniek bij de Hanzehogeschool Groningen: voor jongens en meisjes van 10 t/m 15 jaar

Summerschool Junior Techniek bij de Hanzehogeschool Groningen:  voor jongens en meisjes van 10 t/m 15 jaar

In de week van maandag 6 juli t/m donderdag 9 juli organiseert het Knooppunt Techniek van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met Zwaartepunt Energie een Summerschool Junior voor nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 15 jaar. Er kunnen maximaal veertig kinderen meedoen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Summerschool Junior is bestemd voor kinderen die nieuwsgierig en onderzoekend zijn, ongeacht het niveau. Vier dagen lang gaan de kinderen aan de slag met wetenschap om een antwoord te vinden op allerlei interessante onderzoeksvragen. Bijvoorbeeld: hoe programmeer je een robot zodat hij een eenvoudige opdracht uitvoert?

 

Of: hoe ontwerp je iets voor de 3D-printer? Workshops worden o.a. verzorgd door docenten van het instituut voor Life Science & Technology, het instituut voor Engineering, EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en de faculteit Biologie van de Rijksuniversiteit Groningen.Kosten


De kosten voor deelname bedragen €100,-; voor minima (in de stad Groningen houders van een Stadjerspas) is een korting mogelijk van €40,-.Programma


De dagen duren van 09:30-16:15 uur en zijn onderverdeeld in een workshop in de ochtend (10:00-12:30 uur) en een workshop in de middag (13:30-16:00 uur). Tijdens de lunch (zelf meenemen) vindt er op woensdag een sport en spel activiteit plaats bij het Instituut voor Sportstudies. De kinderen worden de hele dag, van en naar de workshops, begeleid en ondersteund door studenten.Opgeven kan via het e-mailadres summerschooljunior@org.hanze.nl<mailto:summerschooljunior@org.hanze.nl>.