Innovatie

Subsidie voor groen op schoolpleinen en bedrijventerreinen

Er is subsidie beschikbaar voor het aanleggen van groen op bedrijventerreinen, schoolpleinen, op erven en langs wegen en water. De provinciale subsidie maakt deel uit van het programma Bos en Hout, dat tot doel heeft om Groningen groener te maken en de biodiversiteit te verbeteren. De subsidie is aan te vragen vanaf 24 mei.


Leestijd: 1 minuut

Vergroenen van schoolpleinen 

Vorig jaar kon ook subsidie worden aangevraagd. Onder andere scholen hebben hier gebruik van gemaakt om bomen en struiken te planten op voorheen kale, grijze schoolpleinen, zo meldt de provincie Groningen. B

Subsidie aanvragen 

Aanvragen van de subsidie kan via de subsidiepagina, van 24 mei tot 1 september 2024. Groningers, landbouwers, stichtingen of verenigingen zonder winstoogmerk, waterschappen, gemeenten en terreinbeheerders kunnen deze subsidie aanvragen.

Programma Bos en hout

Met het programma Bos en Hout komt er extra groen in onze provincie. Door aanplanten van nieuw bos, houtsingels, groen langs wegen, op schoolpleinen, bedrijventerreinen en (boeren)erven. Dit zorgt voor een groener, biodiverser en mooier Groningen.