innovatie

07 nov 2014, 10:10

Studio Bleep lanceert interactief verhalend behang

Studio Bleep lanceert interactief verhalend behang

De Groningse gamesstudio Bleep is op zoek naar investeerders voor hun nieuwe project StoryWall. Dat is een interactieve augmented reality muur. Het gaat om een combinatie van kinderkamerbehang/muurstickers met een mobiele App om een kinderkamer te veranderen in één groot interactief speelparadijs, waar alles mogelijk is. Elk object op de muur is interactief en reageert met alle andere objecten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

StoryWall is een creatief augmented reality spel, dat gebruik maakt van afbeeldingen om een aantrekkelijk verhaal vertellende ervaring voor kinderen te creëren. Storywall biedt een nieuwe manier van spelen, experimenteren en het creëren van eigen verhalen vol interactie. Het is een combinatie van muurdecoraties (kinderbehang en muurstickers) en een mobiele applicatie. Richt de smartphone/tablet op de koe op het kinderbehang en kijk hoe de koe in 3D tot leven komt. “Met StoryWall combineren we de echte wereld met de digitale, en zorgen we ervoor dat verhalen tot leven komen”, zegt mede-eigenaar Rieneke Schaap.

Om StoryWall af te kunnen maken, heeft Studio Bleep besloten een Kickstarter campagne te starten om zo StoryWall onder de aandacht te kunnen brengen en om het project te kunnen funden (en dan met name de software licenties). Op dit moment heeft StoryWall 1 karakter - Chloë Cow - een schattig koetje - en een aantal locaties. De gamesstudio wil heel graag nieuwe karakters introduceren en nieuwe locaties toevoegen om zo eindeloze interactieve mogelijkheden te creëren en StoryWall een nog geweldigere ervaring voor kinderen te kunnen bieden.

Meer informatie is te vinden op de Kickstarter-pagina van StoryWall.