innovatie

13 jan 2015, 20:08

Studenten Hanzehogeschool mogen studeren in Groninger Forum Bibliotheek

Studenten Hanzehogeschool mogen studeren in Groninger Forum Bibliotheek

Nu de Universiteitsbibliotheek tijdelijk niet beschikbaar is voor studenten van de Hanzehogschool, zijn er alternatieve lokaties voor hen beschikbaar gekomen in de binnenstad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Hanzehogeschool Groningen heeft 400 studieplekken gerealiseerd in de binnenstad van Groningen. Tijdens de komende tentamenperiode, vanaf maandag 19 januari tot en met zaterdag 31 januari, openen de Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat en boekhandel Van der Velde aan de Guldenstraat hun deuren voor studenten. Op deze locaties worden in totaal ongeveer 300 extra studieplekken gerealiseerd. Daarnaast zijn op de eigen locatie Radesingel 6 (Prins Claus Conservatorium) 100 extra studieplekken beschikbaar.

 

Studenten en medewerkers van de hogeschool hebben, naar aanleiding van het sluiten van de Universiteitsbibliotheek tijdens de tentamenperiodes voor niet RUG-studenten, samen gezocht naar mogelijke alternatieve studielocaties. De Hanzehogeschool Groningen is verheugd over de ondervonden gastvrijheid en de samenwerking met de Groninger Forum Bibliotheek en boekhandel Van der Velde. De bibliotheek en Van der Velde blijven openbaar toegankelijk. Voor meer informatie over de locaties en de openingstijden, raadpleeg www.hanze.nl/studieplekken.

 

De locaties van de Hanzehogeschool Groningen in de binnenstad , zoals het Wiebengacomplex (Eyssoniusplein 18), blijven uiteraard ook toegankelijk voor studenten om te studeren.