innovatie

31 aug 2016, 15:03

Studenten Hanzehogeschool Groningen kunnen afstuderen op eigen bedrijf

Studenten Hanzehogeschool Groningen kunnen afstuderen op eigen bedrijf

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen kunnen gaan afstuderen op hun eigen bedrijf. In september start er weer een nieuwe lichting studenten. Zij kunnen een programma volgen dat wordt aangeboden door Value050, een organisatie die ondernemerschap bij  studenten in Groningen bevordert.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Value050 biedt studenten die deelnemen een intensief programma dat studenten met extra faciliteiten, zoals scrum sessies en coaching door ervaren ondernemers, kan ondersteunen bij het afstuderen met een eigen bedrijf.  Dat meldt de nieuwsbrief van het Groningen Center of Entrepreneurship Value050.

Om in te kunnen stromen in het programma is het belangrijk dat studenten toestemming hebben van hun opleiding. Voor elke opleiding is dat anders geregeld. In het algemeen geldt dat de afstudeerbegeleider of afstudeercoördinator toestemming kan geven.

Bijeenkomsten

Het programma duurt een semester. Er zijn tweewekelijkse groepsbijeenkomsten op woensdagochtend waaraan alle deelnemers van het programma deelnemen. De invulling van deze bijeenkomsten wordt zo veel mogelijk gebaseerd op vragen en wensen van de studenten, en kan bijvoorbeeld gericht zijn op marketing, financiële en juridische vraagstukken en de persoonlijke ontwikkeling als ondernemer. De bijeenkomsten worden begeleid door Lilian Eggens en Runa van den Broek. Daarnaast worden er gastsprekers uitgenodigd naar aanleiding van de vragen die door de groep gedurende het programma worden gesteld.  

Begeleiding

Naast een begeleider van de opleiding krijgen studenten binnen het programma ook een bedrijfsbegeleider toegewezen. Deze bedrijfsbegeleider is een ervaren ondernemer die gaat coachen en begeleiden op het gebied van ondernemerschap.

Werkplekken

Bij de Incubator Cube050 zijn 18 flexwerkplekken ingericht speciaal voor studenten van het programma 'Afstuderen met een Eigen Bedrijf'. Deze werkplekken bevinden zich verspreid over drie verdiepingen binnen Cube050.  

Meer informatie: Kijk op www.value050.nl