innovatie

14 jan 2014, 09:09

Student Alfa-college wint Nederlands Kampioenschap Verpleegkunde

Bryan Visser, vierdejaars student Verpleegkundige op Alfa-college Groningen, heeft zaterdag 11 januari in Rotterdam de Calibris ZorgTopper-wedstrijd gewonnen. Hij is daarmee de beste leerling verpleegkundige van Nederland.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 19-jarige Bryan toonde volgens de jury een evenwichtige uitvoering van zijn vak. Bryan had aandacht voor de emoties van de patiënt, maar zorgde er ook voor dat zijn verpleegtechnische taken op professionele wijze werden uitgevoerd. Bryan ontving zijn beker uit handen van Cok Steenbergen, ZorgTopper 2013.

Van regionaal tot landelijk kampioen

In november 2013 won Bryan een van de vier regionale voorrondes van de ZorgTopper-wedstrijd die werden gehouden op roc’s verspreid over Nederland. Daarmee verdiende hij een plaats in de nationale finale die plaatsvond tijdens het beroepskeuze-evenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Hier streed de Groninger in drie rollenspellen en een rekentoets tegen drie andere regionale kampioenen. Een deskundige jury, die bestond uit een vertegenwoordiging vanuit het ziekenhuis, de thuiszorg, de gehandicaptenzorg en Calibris, beoordeelde de leerlingen op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden.

 

Verrassing

Voor Bryan kwam de overwinning als verrassing. “Stiekem hoopte ik te winnen, maar ik had het zeker niet verwacht. Ik vond het erg leuk om mee te doen. Ik heb tijdens de wedstrijden geleerd onder druk te presteren, maar vooral ook plezier te hebben in mijn werk en in de omgang met de patiënt.”