innovatie

21 aug 2014, 10:10

Strip over Groninger geschiedenis op Grote Markt, met Bommen Berend

Strip over Groninger geschiedenis op Grote Markt, met Bommen Berend

De binnenstad van Groningen maakt razendsnelle veranderingen door: de nieuwbouw van de oostwand van de Grote Markt en daarachter het Groninger Forum. Groninger striptekenaars verbeelden deze veranderingen op verzoek van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) op de bouwschutting rondom de nieuwbouw. De derde strip in deze estafette gaat over de Groninger geschiedenis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 Erik Wielaert verbeeldt minutieus het verleden van dit deel van de stad en kijkt alvast vooruit. Wat gebeurde er op de Grote Markt duizend jaar geleden en wat verwacht hij over honderd jaar? Eerder waren op de bouwschutting strips te zien van Sam Peeters en Barbara Stok. Na Wielaert volgen nog Bart Nijstad en Maria van Driel.

 

 

Erik Wielaert

 

Erik Wielaert (Amersfoort, 1957) is beeldend kunstenaar, illustrator en stripmaker. Sinds 1996 publiceert hij in verschillende smallpress uitgaven, zoals Incognito. Zijn werk staat ook geregeld in Zone 5300. Wielaert is één van de stuwende krachten achter het Groninger striptijdschrift Gr’nn. Samen met Willy Linthout maakte hij voor uitgeverij Standaard de driedelige serie Het Laatste Station. In 2006 verscheen een bundel van zijn hand onder de titel Nacht en Ontij. Hierin toont Wielaert een voorkeur voor magische verhalen, mysterieuze figuren en buitenaardse wezens.

 

Kijk voor meer informatie op : www.cbkgroningen.nl.