innovatie

11 feb 2014, 09:09

Stadjers starten asiel voor verwaarloosde planten

Stadjers starten asiel voor verwaarloosde planten

Verwaarloosde en ontheemde planten hoeven niet langer weg te kwijnen in het donkere hoekje van de huiskamer of bij het grofvuil. Via Plantenasiel Groningen kunnen eigenaren van overbodige planten een nieuw  baasje voor hun huisgewas vinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Veel planten houden na verloop van tijd op met bloeien, verliezen hun kleur of passen niet meer in het interieur. Veel overbodige huiskamerplanten belanden daardoor vaak bij het grofvuil, een plek waar ze niet horen. Bij Plantenasiel Groningen krijgen overbodig geworden planten een tweede leven.

Het idee is simpel. Plant over? Maak een foto van de plant en stuur deze via Facebook, e-mail of per brief naar Plantenasiel Groningen. De medewerkers van het asiel plaatsen het kiekje op hun Facebook-pagina en zorgen ervoor dat de plant een nieuwe eigenaar krijgt. Wie een plant wil adopteren, kan via de Facebook-pagina van het asiel contact opnemen door de eigenaar een bericht te sturen of door rechtstreeks te reageren op de geplaatste foto.

Wie na lang zoeken geen nieuw baasje kan vinden voor zijn overbodige plant, kan het langs komen brengen bij de Puddingstudio. Daar verzorgen de medewerkers van het Plantenasiel de plant tot er een nieuwe verzorger is gevonden. Het asiel neemt alle soorten en maten planten aan: van mini-cactus tot mega-ficus.


Het Plantenasiel is een initiatief van Iris Visser, Rosan Breman en Tom Tieman. De oprichters  kunnen het niet langer aanzien dat planten zomaar als vuil in de prullenbak worden gegooid of op de stoep worden gezet. Omdat planten ook levende wezens zijn die een onderdak, water en wat verse potgrond verdienen, zijn zij het Plantenasiel gestart.