innovatie

09 apr 2018, 14:02

Staatssecretaris Mona Keijzer prijst Gronings onderwijsproject veilig internet

Staatssecretaris Mona Keizer is onder de indruk van de manier waarop in Groningen op basisscholen les wordt gegeven over veilig internetten: Cybersafety-les. Ze bracht maandagmorgen een bezoek aan basisschool De Kleine Wereld aan de S.S. Rosensteinlaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op deze school wordt een proef gehouden met les aan kinderen uit de groepen zeven en acht over hóe je veiliger kunt internetten.

 

Mona Keizer woonde een les bij en stelde na afloop verrast te zijn door de kennis van de kinderen. ‘Het was níet mis wat die kinderen allemaal al weten. Hier zit het wel goed in Groningen’, zei ze. Ze overweegt om dergelijke lessen Cybersafety in te voeren in het héle Nederlandse onderwijs. ‘Internet is belangrijk voor de economie. Maar het moet wél veilig zijn!’

 

De Groningse gedeputeerde Patrick Brouns zei blij te zijn met het compliment van  staatssecretaris Mona Keizer. ‘Dat compliemt is ook wel zeer terecht, want we zijn in Groningen goed bezig met cybersafety les. Er hebben zich inmiddels al vijftien scholen voor aangemeld. Hierna willen we het uitrollen in de héle provincie’, aldus gedeputeerde Brouns.