innovatie

25 sep 2015, 09:09

Speel met drones, robots en 3D-printers tijdens Groninger Researchers’ Night

Spelen met de techniek van de toekomst. Dat kan op vrijdag 25 september tijdens een nieuw festival: de Groninger Researchers’ Night (GRRN). Robots die de wereld overnemen, drones, een nieuw orgaan uit de 3D printer. Nieuwe technologie is veelbelovend, verwarrend en ver weg. Of niet?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FabLab Groningen initieert samen met Science LinX (RUG) en Groninger Forum de GRRN: het nieuwe interactieve festival over onderzoeken, ontwerpen en ondernemen. Bezoekers maken kennis met het lab als plek voor serious playing, waar ze samen kunnen spelen om zo grenzen te verkennen en te verleggen.

Op vijf locaties kun je spelen en experimenteren met nieuwe technologie en praten met kunstenaars, wetenschappers en ontwerpers over hun eigen visie op toekomstige ontwikkelingen. Het festival is bedoeld voor jong en oud.

Blik op de toekomst

In het Groninger Forum kun je een blik in de toekomst werpen in een wetenschappelijke proeftuin. Oefen met een onderhandelingsspel, terwijl een robot je biertje haalt en andere robots een dansvoorstelling geven. In de Remonstrantse kerk draait het om beleving. Ontdek of bij jou de zintuigen elkaar beïnvloeden in het grote synesthesie-experiment én met de geuren DJ.

In dit unieke full dome 3D theater Infoversum worden grenzen verlegd. Verken, samen met Groninger makers, zelf de virtuele wereld door met verschillende Virtual Reality installaties in een andere ruimte, tijd of lichaam te stappen. In De Bovenkamer van Groningen zitten Groningse ontwerpers klaar om je mee te nemen naar de toekomst van ontwerpen en ondernemen.

Waarom werkt Google Glass niet goed?

Tot slot is er in het Launch Café aandacht voor 3D-printers en drones. Maak je eigen hologram of ontwerp een ‘lab op een chip’, een compleet medisch laboratorium ter grootte van een postzegel. Discussieer mee met Joris van Tubergen over open source en innovatie, of ontdek waarom Google Glass niet goed werkt.

De GRroninger Researchers’ Night wordt georganiseerd door FabLab Groningen, Groninger Forum en Science LinX (RUG) i.s.m. Infoversum, Studium Generale Groningen, Launch Café, VentureLab North en House of Design. GRRN is onderdeel van de European Researchers’ Night: op deze avond vindt een vergelijkbaar evenement plaats op honderden locaties verspreid door Europa.

Kom langs op vrijdag 25 september vanaf 20 uur tot laat. Bestel nu kaarten via de website van de GRoninger Researchers’ Night (www.GRRN.nl).