innovatie

21 mei 2014, 09:09

Spectaculair visueel spektakel tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap, zaterdag in Groningen

Spectaculair visueel spektakel tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap, zaterdag in Groningen

Groningen is er in geslaagd om een visueel spektakel naar de stad te halen tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap aanstaande zaterdag. Het gaat om een echte Tesla Coil ( zie foto).

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer dan 230 acts in kunst, wetenschap, muziek, theater, dans en alle crossovers die daarbij mogelijk zijn: het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap is met een wel heel bijzondere toevoeging rond. Nobody Beats The Drum heeft een echte Tesla Coil als extra instrument en visueel spektakel mee naar Groningen op 24 mei, speciaal voor De Nacht. Het hele programma staat vanaf vandaag online. Kaarten kosten €10,- in de voorverkoop (€15,- tijdens het festival) en zijn te bestellen via denachtvankunstenwetenschap.nl.

 

Nobody Beats The Drum: de hartversnellende combinatie van breakbeat, electro en techno verpakt in een hypnotiserende show met flitsende visuals. Deze act, die internationaal bekend staat om energieke optredens, heeft voor De Nacht iets unieks in petto waarmee ze het electro genre naar ongekende hoogte knallen. De Tesla Coil: een elektromagnetische spoel die waanzinnige bliksemschichten en geluiden produceert. Uitgevonden door Nikola Tesla, de wetenschapper die NBTD dermate inspireerde dat ze een album maakten met als titel ‘Tesla’.

 

Nobody Beats The Drums treedt - met als extra instrument deze spoel - op in het Grand Theatre vanaf 01:00 uur. Deze locatie is alleen te bezoeken met een polsbandje.Het grootste deel van het programma speelt zich af in een van de vele bijzondere locaties die Groningen rijk is. Der Aa-Kerk, de Academie Minerva’s Praediniussingel en Zuiderdiep, het Academiegebouw, Bibliotheek Groningen, het Groninger Museum, Grand Theatre, Pathé, de Universiteitsbibliotheek, het Universiteitsmuseum en de USVA zijn locaties waarvoor een toegangskaart moet worden gekocht. Het programma op de Vismarkt (met o.a. Douwe Bob en Tangarine) en De Weg van Kunst naar Wetenschap zijn gratis te bezoeken.

 

Kaartverkoop

 

Kaarten voor De Nacht van Kunst & Wetenschap kosten €10,- in de voorverkoop. De voorverkoop van e-tickets loopt tot 23 mei, 23:59 uur via denachtvankunstenwetenschap.nl. Ook kunnen er direct festivalbandjes al worden gekocht bij Plato, het Groninger Museum, de Bibliotheek Groningen en het VVV kantoor op de Grote Markt. Wachten met aanschaffen van kaarten is niet aan te raden. Op 24 mei kosten de kaarten €15,-, en kunnen worden gekocht op dezelfde locaties. De aangeschafte E-tickets kunnen op 24 mei vanaf 10 uur worden omgeruild voor polsbandjes bij de infobus op de Vismarkt, in het Academiegebouw of in het Groninger Museum. Alléén polsbandjes bieden toegang tot het binnenprogramma.
 


400 jaar RUG

 

De Nacht van Kunst & Wetenschap is dit jaar onderdeel van het lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 15 mei tot en met 15 juni viert de RUG haar 400-jarig bestaan met het thema For Infinity. Daaronder valt ook het 400-vragenprogramma, waarbij vragen als ‘Bestaat God eigenlijk?’ worden behandeld.