innovatie

17 jul 2001, 00:12

Snoep verstandig, knuppel een mammoet!

Het Groningse automatiseringsbedrijf Vertis heeft een originele manier ontwikkeld om haar naamsbekendheid bij studenten te vergroten. Een opvallende prijsvraag onder de kop: ‘Snoep verstandig, knuppel een mammoet!’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningse automatiseerder Vertis schrijft deze zomer een prijsvraag uit onder HBO- en WO studenten onder de kop 'Snoep verstandig, knuppel een mammoet!'. Thema van de prijsvraag die jaarlijks onder de naam 'Vertis Award' wordt uitgeschreven, is dit jaar voedselveiligheid. Studenten worden uitgenodigd een innovatieve methode te bedenken om de veiligheid van voedsel te garanderen. Hun plan moet er bovendien voor zorgen dat de consument dat makkelijk kan constateren. De winnaar krijgt een studiebeurs ter waarde van Fl 5500.
De beoordeling van de inzendingen gebeurt door een deskundige jury die bestaat uit onder andere Harm Evert Waalkens (landbouwwoordvoerder Tweede Kamer-fractie PvdA), prof. dr. ir. George Beers (Landbouwuniversiteit Wageningen en Landbouw Economisch Instituut), dr. Dirk Strijker (Rijksuniversiteit Groningen), Steef van Duin (journalist). Studenten kunnen zich tot 15 september aanmelden om mee te doen. Eind oktober wordt de winnaar van de Vertis Award 2001 bekend gemaakt.