innovatie

10 aug 2015, 17:05

Slimme Groningse ‘vind’-tag zorgt voor snel terugvinden verloren spulletjes

Slimme Groningse ‘vind’-tag zorgt voor snel terugvinden verloren spulletjes

De Groningse wethouder Paul de Rook heeft maandagmiddag tijdens de Keimarkt op de Vismarkt de eerste RTRVR-tag uitgereikt. Dat is een handig systeem om met behulp van de nieuwste digitale middelen verloren spullen terug te bezorgen. De tag wordt gebruikt om verloren voorwerpen zoals een sleutelbos, tas of mobieltje snel bij de eigenaar terug te bezorgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze vinding van een nieuw Gronings bedrijf kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Groningen. De gemeente verbetert hiermee de dienstverlening en service van het loket voor verloren en gevonden voorwerpen.

 

De RTRVR is een sleutelhanger met een chip er in. Via een gratis app op een smartphone wordt een sleutelbos of een ander voorwerp geregistreerd. Als een gevonden sleutelbos met de speciale sleutelhanger bij het loket voor verloren en gevonden voorwerpen wordt teruggebracht en gescand krijgt de eigenaar een berichtje op zijn telefoon. Het voorwerp kan vervolgens worden opgehaald tijdens de openingstijden van het loket verloren en gevonden voorwerpen.

 

Studenten die zich laten inschrijven voor de Keiweek krijgen een informatietas uitgereikt. In deze tas zit een tegoedbon. Na inlevering van deze bon kan tijdens de Keiweek bij studentenvereniging Albertus Magnus iedere dag tussen 15.00 en 17.00 uur een tag worden afgehaald.

 

Kijk voor meer informatie ook op rtrvr.nl.