innovatie

24 apr 2016, 21:09

Slimme Groningse studenten winnen ‘Student Company Award 2016’ met verbeteren scheermesjes

Slimme Groningse studenten winnen ‘Student Company Award 2016’ met  verbeteren  scheermesjes

Groningse studenten hebben een product ontwikkeld waarmee scheermesjes meteen na gebruik schoon gemaakt kunnen worden, waardoor ze veel langer mee gaan. Deze uitvinding leverde hen de hoofdprijs op van de Student Company Award 2016, een wedstrijd georganiseerd door BusinessMatch Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal vijf studentondernemingen van de Hanzehogeschool Groningen streden in de finale om de Student Company Award 2016, georganiseerd door BusinessMatch Groningen. Sharp & Shave van de opleiding Technische Bedrijfskunde wist uiteindelijk de beste pitch neer te zetten en heeft een  startkapitaal van 1000,- euro  gewonnen. Naast de juryprijs ontving ze ook de publieksprijs, een gesprek met een investeerder.

Sharp & Shave

Sharp & Shave heeft een product ontwikkeld waarmee vuilresten van een scheermesje kunnen worden verwijderd na het scheren. Dit zorgt voor een gladder scheerresultaat en de mesjes gaan twee keer zo lang mee.

Student Company Award

De Student Company Award is een jaarlijks evenement waar 50 Student Companies van drie verschillende instituten van de Hanzehogeschool Groningen aan kunnen deelnemen. Voorafgaand aan de finale hebben studenten een aantal competitierondes doorstaan. De jury beoordeeld de Student Companies op vijf pijlers: haalbaarheid, schaalbaarheid, motivatie, innovatie en presentatie.

Meer informatie over de Student Company Award is te vinden op de website van BusinessMatch Groningen.