innovatie

14 nov 2002, 00:12

Schuiling: ‘Computer voor gezinnen op bijstandsniveau’

Wethouder K. Schuiling (VVD) wil het computergebruik in Groningen voor gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau bevorderen. Hij stelt voor dat de gemeente de helft van de aanschaf van de computer voor haar rekening neemt. De regeling geldt alleen in 2003, en belangstellenden moeten er wel snel bij zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt uit een notitie over een pc-project voor minimahuishoudens met schoolgaande kinderen. Aanleiding voor deze notitie vormt een interpellatie in de gemeenteraad door mevrouw Van Gijlswijk namens de fractie van de SP. Volgens haar loopt het bestaande PC-project van de dienst SoZaWe in Groningen beslist niet goed omdat er te veel mensen gebruik van zouden willen maken. Bovendien had ze signalen gekregen dat mensen die informeerden naar steun bij de aanschaf van een PC werden afgewimpeld en te horen kregen dat ze ‘in januari nog maar eens terug moesten bellen’.
Wethouder Schuiling komt nu met een eenmalige regeling die het mogelijk maakt dat gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar de beschikking krijgen over een computer met toebehoren.
De regeling geldt uitsluitend voor het jaar 2003. Voor de regeling heeft de gemeente een bedrag van 520.000 euro beschikbaar, inclusief uitvoeringskosten voor de regeling. Andere voorwaarde is dat het gezin zelf de helft van de aanschaf van de computer betaalt. Maandelijks kunnen ze dat bedrag aflossen voor € 18,06. Omdat de beschikbare hoeveelheid geld beperkt is, geldt wel dat wie het eerst komt, het eerst maalt.