innovatie

05 jan 2015, 11:11

Samen soep maken en lezingen over popcultuur tijdens Noorderslag

Samen soep maken en lezingen over popcultuur tijdens Noorderslag

De Academie voor Popcultuur organiseert vrijdag 16 januari tijdens Eurosonic Noorderslag “noise soup'n knowledge” in galerie Sign+ aan de Winschoterkade te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tijd van individualisering is voorbij, tijdens lezingen van Sherlock Telgt, Richard James Foster en Jos Mijers, gaan bezoekers samen soep maken, om vervolgens tijdens live optredens van Tenfold, Lady Dandelion en Stuart Mavis de zelfgemaakte soep te nuttigen. Op deze manier levert de AvP een eigenwijze bijdrage aan het Eurosonic Noorderslag-festival en seminar.

 

Er zijn drie inspirerende sprekers uitgenodigd met een visie op hun eigen- of huidige ontwikkeling in de 'populaire cultuur':

- Sherlock Telgt van Backbone050: Met een lezing over het opzetten van een creatieve broedplaats;

- Richard James Foster: Over de Ultra scene van the 1980's in vergelijking met de Dutch underground van 2015.

- Jos Meijers: Over Toentje en anders denken. Toentje is een platform om armoede te verlichten door middel van activering, voedselproductie, educatie en gezondheidsbevordering.

 

Dit is het derde jaar dat de AVP “noise soup’n knowledge” organiseert. Vorig jaar was Valentijn Goethals, een jonge kunstenaar en muzikant uit Gent te gast, het jaar daarvoor de ontwerper Ruben Abels.

De lezingen worden afgewisseld met 'noise'. Het publiek gaat naar een lezing van een inspirerende spreker, luistert naar muziek in een informele sfeer en komt in contact met zowel de spreker, de muzikanten en de andere aanwezigen, door samen soep te maken. De woorden 'shared space' en 'ontmoeting' staan deze avond dan ook centraal.

 

Locatie:

Galerie Sign

Adres: Winschoterkade, 10, Groningen

Telefoon: 050 313 2651

 

Entree:

Gratis

 

Tijden :

16:00-20:30

Deuren open: 15:30

Timetable in bijlage