innovatie

10 jun 2014, 11:11

RUG heeft geen geld voor zonnepanelen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft geen geld voor zonnepanelen. Daarom kunnen er geen panelen worden geplaatst op het dak van het Academiegebouw, zoals in december nog het plan was.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de Groningse Universiteitskrant (Ukrant.nl)

 

Volgens het artikel heeft de RUG vorig jaar nog wel een goed begin gemaakt met de plaatsing van zonnepanelen. Daardoor liggen er nu 36 zonnepanelen op het gebouw van de Arbo en Milieudienst, die samen eenderde van het stroomverbruik terugverdienen. Ook op de Kapteynborg liggen panelen. Maar daar blijft het voorlopig even bij, noteert de Ukrant.

 

 In december meldde de RUG nog dat er op het dak van het Academiegebouw veertig zonnepanelen zouden worden geplaatst, waarmee jaarlijks 40.000 euro zou kunnen worden bespaard op energiekosten. Maar volgens Kor Smit van het Facilitair Bedrijf van de RUG liggen de panelen er nog steeds niet omdat er geen budget voor is.

Dat er geen geld is voor de zonnepanelen heeft te maken met het feit dat de RUG nu al zo’n aantrekkelijk energiecontract heeft, dat het wel veertien jaar duurt voordat een investering in zonnepanelen is terugverdiend.

 

Het hele artikel:

www.ukrant.nl