innovatie

22 apr 2014, 09:09

Riksta Zwart nieuwe directeur Waterbedrijf Groningen

Riksta Zwart is benoemd tot nieuwe directeur van het Waterbedrijf Groningen. Ze is de opvolger van Henk de Kraa die sinds 2012 de functie van interim directeur vervulde. Als de Algemene Vergadering van Aandeelhouders akkoord gaat met de benoeming, zal Zwart per 1 augustus in dienst treden bij het waterbedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Riksta Zwart (1968), van oorsprong juriste, komt uit de energiesector. Bij Essent heeft zij meer dan 10 jaar in leidinggevende functies bij diverse bedrijfsonderdelen gewerkt. Het afgelopen anderhalf jaar begeleidde zij als zelfstandig adviseur en projectleider bij onder meer de gemeente Groningen duurzame warmteprojecten. Daarnaast is Zwart maatschappelijk actief in de branche van duurzame energie.

 

Zwart kijkt uit naar haar functie bij het waterbedrijf. ‘De afgelopen twee jaar heb ik vanuit mijn opdracht bij de Gemeente Groningen nauw samengewerkt met het waterbedrijf. Wat mij direct al opviel waren de bevlogen en betrokken medewerkers die vanuit hun passie voor water, elke dag met veel professionaliteit hun vak uitoefenen. Ik kijk er dan ook naar uit om hier deel van uit te mogen maken en me in te zetten om de maatschappelijke rol van het waterbedrijf op het vlak van verduurzaming van de regio verder te verstevigen en uit te breiden.’