innovatie

06 jun 2014, 10:10

Restaurant op tiende verdieping Groninger Forum groter dan gepland

Restaurant op tiende verdieping Groninger Forum groter dan gepland

Het restaurant op de tiende verdieping van het Groninger Forum wordt groter dan gepland. Volgens wethouder Paul de Rook past dat in het plan om het Forum commercieler te maken. Ook wil de gemeente investeren in LED verlichting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het college van B&W wil de parkeergarage van het Groninger Forum straks niet met gewone lampen verlichten, maar met energiebesparende LED-lampen. Dat kost wel 272.000 euro meer, maar dat kan de gemeente volgens het college van B&W terugverdienen door de besparingen op de energie- en de onderhoudskosten.
 

 

“We streven als gemeente naar optimale duurzaamheid in onze gebouwen en willen zelf uiteraard het goede voorbeeld geven”, zegt Forum-wethouder Paul de Rook.

 

 

Van twee andere aanpassingen aan het Forum onderzoekt de gemeente nog de haalbaarheid. Dan gaat het om het plan om ook de rest van het gebouw van LED-lampen te voorzien. En het voornemen het restaurant op de tiende verdieping van het Groninger Forum groter te maken dan eerst de bedoeling was.

 

 

Een groter restaurant past volgens het college bij het idee om het Forum “meer publieksgericht en, uiteraard binnen het Forum-concept, commerciëler te maken”.