innovatie

09 jan 2018, 14:02

‘Eemsdelta dankzij vergroening nu één van best presterende regio’s’

‘Eemsdelta dankzij vergroening nu één van best presterende regio’s’

De regio Eemsdelta behoort inmiddels tot een van de best presterende regio’s in de Nederlandse economie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zegt Peter Arnold Jellema, bestuurder van de Economic Board Groningen. Volgens hem is de gunstige ontwikkeling van de noord-Groningse economie mede te danken aan een bijzondere investeringsregeling bedoeld om de (chemische) industrie te helpen bij de vergroening. Die investeringsregeling luistert naar de naam Regionale Investeringssteun Groningen (RIG), en die blijkt zeer positief uit te pakken.

 

‘De RIG levert een belangrijke bijdrage aan het optimale investeringsklimaat dat we hier voor de groene groei van de economie hebben gecreëerd’, zegt Jellema.

 

Hij was aanwezig op een persconferentie in het provinciehuis in Groningen waar gedeputeerde Patrick Brouns bekend maakte dat er opnieuw vijftien miljoen beschikbaar komt voor deze RIG regeling, die niet alleen voor de Eemsdelta is bestemd maar ook voor het Zernike Science Park.

 

Volgens gedeputeerde Brouns is er enkele jaren geleden voor gekozen om de vergroening van bedrijven in de Eemsdelta te stimuleren, onder meer met de RUG regeling. ‘Ik ben enorm blij dat we indertijd hebben gekozen voor vergroening, en bovendien in gezamenlijkheid, want iedereen steunt dit streven naar vergroening. Dat gaat echt harstikke goed in de Eemsdelta waar inmiddels veel groene grondstoffen voor de chemie worden gemaakt. Dat stimuleert de afnemers ook weer om verder te vergroenen. Straks is de Eemsdelta hopelijk de eerste regio in Nederland die kan zeggen: onze chemie is helemaal groen!’, aldus de gedeputeerde. (foto boven).