innovatie

11 apr 2018, 10:10

RDW Techday biedt blik op onze technologische toekomst

RDW Techday biedt blik op onze technologische toekomst

De eerste editie van de RDW Techday was vorig jaar zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. En dus verzamelden zo’n 190 RDW-medewerkers, aangevuld met 40 leden van Samenwerking Noord en een kleine vertegenwoordiging van de ICT-studentenvereniging RealTime, zich op 10 april in het Van der Valk-hotel bij Hoogkerk voor een kijkje in de toekomst. “Het is voor ons de uitgelezen kans onze mensen mee te nemen in wat er op technologiegebied allemaal op ons afkomt”, zo zegt Senior Architect bij de RDW en mede-organisator van de Techday Wiebe Wiersema.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wereldwijd gebeurt er natuurlijk ontzettend veel op techgebied. En veel van die ontwikkelingen raken aan de toekomst van de RDW. “Denk aan zelfrijdende vervoer en de verdere automatisering van het parkeerbeleid. We beheren een gigantische hoeveelheid data die voor allerlei toepassingen van waarde kan zijn”, zo geeft Wiersema aan. “We zijn ons sterk van bewust van de kansen die dat biedt en werken continu aan nieuwe technologieën en toepassingen. We spelen daarin echt een voortrekkersrol, zijn met hele leuke dingen bezig en willen dat ook in de toekomst blijven doen. Dan is het dus zaak om te zorgen dat de kennis binnen de organisatie up-to-date blijft. Een jaarlijks evenement als de Techday helpt daar enorm bij.”

Lees verder op de site van Samenwerking Noord

Op de foto het organiserende team achter de RDW Techday, met van links naar rechts: Meta van Houtert, Oelviya Visscher - Ibragim-Zade, Esmé van der Zijde, Roelof Luinge en Wiebe Wiersema