innovatie

03 mrt 2003, 00:12

Puddingfabriek: unieke verzamelplaats voor ICT en Nieuwe Media in Groningen

In het weekend van 21 t/m 23 februari vindt de officiële opening plaats van de Puddingfabriek, een unieke verzamelplaats van kunstenaars, ontwerpers en experts op het gebied van nieuwe media, die zich verzameld hebben onder de naam The Media Community. De Puddingfabriek vertegenwoordigt daarmee een beetje de artistieke kant van Groningen IT-stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een van deze bedrijven is Pavlov Media, sinds vele jaren bekend in Groningen om zijn eigenzinnige producties of het gebied van film en multimedia. In de Puddingfabriek heeft Pavlov Media een werkplaats ingericht voor kunstenaars die zich met nieuwe media bezighouden of daarmee willen experimenteren.
Pavlov verschaft de kunstenaars ondersteuning, kennis, apparatuur, materiaal en een werkplek om een project te realiseren. De eerste vruchten zijn van de boom gevallen en worden op zondag 23 februari gepresenteerd in het kader van de opening van de Puddingfabriek.
Het is een dubbelpresentatie van het werk dat componist Jurgen Veenstra en mediakunstenaar Richard Neef de afgelopen periode in het Pavlov Medialaboratorium hebben ontwikkeld. De presentaties vinden plaats op zolder 1&2 in de Puddingfabriek, vanaf 12.00 uur de hele zondag door. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via Barbara Lampe via 050 5791084.