innovatie

27 jan 2015, 16:04

Provincie Groningen wil duurzame dates mogelijk maken

Provincie Groningen wil duurzame dates mogelijk maken

De provincie Groningen wil donderdag 29 januari duurzame dates tot stand helpen brengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 29 januari organiseren de provincie Groningen en IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid,  de eerste editie van de Duurzame Dates. Het thema is energie, in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld het opwekken van energie, transport, energie besparen, hergebruik of alternatieve brandstoffen. De dates vinden plaats in het provinciehuis in Groningen, Martinikerkhof 12.
 

Tien ondernemers en particulieren presenteren hun ideeën op het gebied van duurzame energie op de 'date plaza' in het provinciehuis. De middag is bedoeld om kennis te delen, het netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen.
Aan het einde van het programma reikt gedeputeerde Yvonne van Mastrigt een prijs uit aan het 'beste idee voor duurzame energie 2015'.

Duurzame Dinsdag

De Duurzame Dates komen voort uit Duurzame Dinsdag, waarbij ieder jaar landelijk ingediende initiatieven worden aangeboden aan de minister. Met de Duurzame Dates willen provincie en IVN een bijdrage leveren aan de overgang naar een duurzame energievoorziening in onze samenleving.