innovatie

16 feb 2018, 14:02

Plan om tekort aan IT-ers te verminderen met ‘TopDutch Traineeships’

Plan om tekort aan IT-ers te verminderen met ‘TopDutch Traineeships’

De organisatie van bedrijven en instellingen met een grote IT-afdeling – Samenwerking Noord – heeft een plan ontwikkeld als antwoord op het grote tekort aan IT-specialisten. Daarbij worden speciale ‘TopDutch Traineeships’ ontwikkeld samen met de IT Academy Noord Nederland, en worden Noordelijke bedrijven gezocht die daarin een rol kunnen spelen. Deze traineeships kunnen Noord-Nederland aanzienlijk aantrekkelijker maken voor IT-ers om hier te blijven, en voor bedrijven om zich hier te vestigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Momenteel is er in Groningen en de rest van het Noorden een grote vraag naar goed opgeleide IT-ers, en zijn er tekorten op de arbeidsmarkt. Het aanbieden van ‘traineeships’ (‘TopDutch traineeships’)  aan jongeren die bijna zijn afgestudeerd, of niet langer geleden afstudeerden dan twee jaar geleden, kan een aantrekkelijke manier zijn om in het Noorden zélf de nieuwe IT-specialisten op te leiden. De jongeren kunnen tijdens traineeships – ontwikkeld met de IT Academy Noord Nederland alvast kennis maken met- en ervaring opdoen in het bedrijfsleven. Dat zegt Fred Hassert, voorzitter van de IT netwerkorganisatie Samenwerking Noord. 

 

Tijdens een Topdutch traineeship kunnen jongeren die bijna of onlangs afgestudeerd zijn aan mbo of hbo twee jaar lang een kijkje nemen bij bedrijven. Het gaat dan om drie periodes van acht maanden, bij drie verschillende bedrijven. Hoe een traineeship er precies uit komt te zien kan van bedrijf tot bedrijf verschillen.  De traineeships zijn er ook in het kader van omscholingstrajecten voor HBO/ WO afgestudeerden die geen IT hebben gestudeerd.

 

Volgens Fred Hassert van Samenwerking Noord zou het in elk geval zeer verstandig zijn om studenten kortere projecten te laten doen bij bedrijven.

 

‘Hiermee doel ik op mbo/hbo-studenten die studie gerelateerd werk kunnen doen, en op deze manier kennis kunnen maken met de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt. Zo kunnen ze al vast wat geld verdienen en hoeven ze niet bij de AH of in de kroeg te werken. Op die manier zijn ze al vroeg bezig met hun latere vak. En dat is véel leerzamer voor hen dan vakkenvullen’, glimlacht Hassert.

 

Tijdens een traineeship leren ze hun vak, en leren ze meteen noordelijke bedrijven kennen. Het traineeship is een vervolg op hun opleiding, duurt drie keer acht maanden en wordt afgesloten met de keuze bij welk bedrijf je in dienst zou willen gaan. Tijdens het traineeship zullen deelnemers door de IT Academy ook nog bijgeschoold worden op diverse terreinen waardoor ze na hun studie eigenlijk nog twee jaar een betaalde opleiding krijgen.

 

Hierdoor kunnen bedrijven bekender worden bij de studenten, die daar opdrachten doen, en krikken studenten hun CV meteen na hun studie geweldig op.  ‘Dit willen we samen oppakken met Noorderlink die vanuit haar gebied ( HRM ) ook steeds meer vraag krijgt naar IT personeel, zodat we hier mooi samen kunnen oplopen.’

 

‘Als Samenwerking Noord is het bevorderen van traineeships als middel om aan nieuw personeel te komen en om jongeren kennis te laten met bedrijven, dit jaar een van onze speerpunten . Zo willen we het imago van het noorden verder versterken als regio met e geweldige, hier gevestigde bedrijven. Wij van Samenwerking Noord willen graag bemiddelen. Het enige dat we nu nog nodig hebben zijn bedrijven die traineeships willen aanbieden, of daar met ons overleg over willen voeren’, aldus Fred Hassert.

 

 (Meer informatie en aanmelding: www.samenwerkingnoord.nl )

Fred Hassert (Samenwerking Noord).
Fred Hassert (Samenwerking Noord).