innovatie

13 mrt 2015, 10:10

Paddepoel krijgt uniek Outdoor Fitnesspark - gratis voorziening voor iedereen

Paddepoel krijgt uniek Outdoor Fitnesspark - gratis voorziening voor iedereen

Bewoners van de wijk Paddepoel kunnen vanaf zaterdag gratis fitnessen in de buitenlucht. Dat kan in het Outdoor Fitnesspark Paddepoel, naast het fietspad langs het Reitdiep, aan het einde van de Planetenlaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met de wijkraad en vertegenwoordigers van sportverenigingen zal wijkwethouder Paul de Rook dit fitnesspark zaterdagmiddag op feestelijke wijze openen.


De realisatie van het fitnesspark is mogelijk gemaakt met geld uit het Nieuw Lokaal Akkoord. De wijkraad heeft zich de afgelopen jaren bijzonder ingespannen om het initiatief van de grond te krijgen. Zo is er onder meer vooraf een onderzoek uitgevoerd naar de wensen en behoeften van buurtbewoners voor een dergelijke voorziening.

 

Wijkwethouder en tevens wethouder van sport Paul de Rook is blij dat het park nu daadwerkelijk gerealiseerd is: “Het is een prachtig voorbeeld van initiatief van onderaf, vanuit de bewoners zelf. Bovendien maakt dit park het voor iedereen op een laagdrempelige manier mogelijk om in beweging te komen.”

 

Na de feestelijke opening van het fitnesspark zullen instructeurs de buurtbewoners laten zien hoe de geplaatste toestellen verstandig gebruikt kunnen worden. Ook zullen organisaties die zich dagelijks bezighouden met sport en bewegen zich presenteren.