innovatie

11 apr 2015, 13:01

Opnieuw groot scherm op Grote Markt : bekerfinale

Opnieuw groot scherm op Grote Markt : bekerfinale

De ondernemers aan de Grote Markt krijgen de smaak te pakken.

Na het zeer succesvol organiseren van een rechtstreekse uitzending op groot scherm op de Grote Mark tijdens WK en Oud en Nieuw, willen ze in mei opnieuw zo’n groot evenement organiseren.

 

Na het WK voetbal afgelopen zomer, zal er in mei opnieuw een groot voetbalevenement rechtstreeks te volgen zijn op de Grote Markt in Groningen. Volgens RTV Noord, dat dit meldt, is de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle op 3 mei dan mogelijk te zien op de Grote Markt in de stad.

 

Het horecabedrijf De Drie Gezusters aan de Zuidzijde van de Grote Markt heeft daartoe in elk geval het initiatief genomen, en heeft vergunning aangevraagd voor het plaatsen van mega TV-schermen op 3 mei. Het plan moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeente Groningen en de politie.

 

Bedrijfsleider Sil Doeksen , initiatiefnemer, moet de finale net als het WK één groot voetbal feest worden. Hij zegt te hopen toestemming te krijgen voor 8.000 toeschouwers. Supporters die dan niet naar de Kuip in Roytterdam kunnen, kunnen dan toch in een feestelijke sfeer de wedstrijd zien.


Doeksen verwacht in de loop van de week duidelijkheid. De ondernemers organiseerden eerder succesvolle evenementen op de Grote Markt, bijvoorbeeld tijdens het WK-voetbal en Oud en Nieuw.

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: