innovatie

20 mrt 2014, 20:08

Opmerkelijke Nederlandse energie-besparingsactie moet Groningers aan warme jas helpen

Opmerkelijke Nederlandse energie-besparingsactie moet Groningers aan warme jas helpen

In Utrecht is een actie gestart om Groningers aan een warme jas te helpen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 ‘Geef uw huis een warme jas. Daarmee sparen we Gronings gas’. Dat is de actie die Natuur & Milieu vandaag start om nog meer Nederlanders hun huis te laten isoleren. Voor elke duizendste inschrijver op Slimwoner.nl schenkt Natuur & Milieu een warme jas aan een Gronings huis, in de vorm van een isolatiepakket. Iedereen kan meedoen.

 

Op Slimwoner.nl kunnen mensen zich inschrijven voor de eerste actie: spouwmuurisolatie. Natuur & Milieu geeft vanaf vandaag bij elke duizendste inschrijving een gratis isolatie weg aan een Groninger die meedoet. De teller staat al op bijna 900. Uiteraard tellen de Groningse inschrijvers net zo hard mee. Ook Groningse Slimwoners helpen Groningen.

 

Nederland voor Groningen


Groningen heeft schokkend veel gas in de bodem. Dat heeft Nederland veel geld en goeds gebracht. Maar het kost ook wat: trillingen, bevingen, schokken en scheuren. Groningen weet er alles van.


‘Spaar het Groningse gas,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. ‘Isoleer nu je huis en help Groningen. En jezelf natuurlijk. Elke Nederlander die zijn huis isoleert, verstookt minder gas. Per jaar is dat al snel zo’n duizend euro.’
Bijna alle huishoudens in Nederland verwarmen hun huis met gas uit Groningen. De gaswinning veroorzaakt zo'n vijftig aardbevingen per jaar.Daarom adviseert het Staatstoezicht op de Mijnen om de gasproductie in Groningen zo snel en zoveel mogelijk terug te brengen.

Slimwoners


Een Slimwoner woont comfortabel en energiebewust. Een Slimwoner isoleert zijn huis. Dat is goed voor Groningen, voor het milieu en voor de eigen portemonnee. Op Slimwoner.nl kunnen mensen zich inschrijven en het e-book Slimwoner in 22 stappen met tips voor energiebesparing gratis downloaden.

 

Jas in plaats van gas


In Nederland zijn 2,4 miljoen huizen (nog) niet goed geïsoleerd. In het SER-Energieakkoord is afgesproken dat we de komende jaren 300.000 huizen jaarlijks gaan isoleren. Dat scheelt op den duur de helft van de CO2-uitstoot van de huishoudens. Natuur & Milieu is de eerste ondertekenaar van het SER-Energieakkoord die campagne voert voor verdere energiebesparing. Woningisolatie is de meest rendabele duurzame investering die je in je huis kunt doen. Met een investering van €750 in spouwmuurisolatie bespaar je elk jaar ruim €200 op je gasrekening.