innovatie

07 aug 2013, 11:11

Openlucht Museum Warffum wordt ook leerbedrijf voor horeca en kan daardoor gehele jaar open

Vanaf september dit jaar is openluchtmuseum Het Hoogeland een leerbedrijf voor opleidingen in de horeca. Een leermeester die in dienst is van het museum zal naar verwachting twee tot drie leerlingen begeleiden bij het opdoen van praktijkervaring. Het museum is daarmee verzekerd van een aantal jonge, gemotiveerde krachten. Een gevolg van het leerbedrijf is dat het museum met ingang van dit seizoen het hele jaar door geopend is.

Sinds vorig jaar was openluchtmuseum Het Hoogeland al een leerbedrijf voor schilders. Diverse jonge mensen hebben inmiddels via het museum kennis gemaakt met het schildersvak en hebben besloten om zich verder in die richting te ontwikkelen. Aan het einde van deze zomer wordt het museum tevens een leerbedrijf voor de horeca. Het nieuwe museumcafé zal worden gebruikt als praktijkplek voor mensen die een opleiding in de horecabranche volgen. Het museum is inmiddels officieel erkend als leerbedrijf.

 

Afgeslankt


Omdat de opleidingen in de horeca starten en eindigen in september, zal het museum met ingang van dit najaar het hele jaar door geopend zijn. Voorheen sloot het openluchtmuseum in november zijn deuren, om rond 1 april weer open te gaan. Voortaan zal Het Hoogeland van november tot april in afgeslankte geopend blijven. In het hoofdgebouw zal een tentoonstelling worden georganiseerd, terwijl het nieuwe museumcafé en de naastgelegen gehoorzaal in bedrijf blijven. De rest van het museumterrein zal in de wintermaanden worden gesloten.

Olielicht


Naast een tentoonstelling – dit jaar rond het thema geboorte – zal het museum de wintermaanden ook aangrijpen voor diverse manifestaties. Dit najaar zal er weer een vertelmanifestatie worden gehouden. Daarnaast zal voorafgaand aan de kerstdagen de manifestatie Olielicht in het Openluchtmuseum terugkeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: