innovatie

18 jun 2013, 09:09

Open Data: bijeenkomst in The Milk Lab aan Friesestraatweg in Groningen

Het vrijgeven van overheidsgegevens voor hergebruik, met andere woorden ‘open data’, is een actueel onderwerp. D66 organiseert hierover een thema-avond, aanstaande donderdag 20 juni . Daar staan de volgende vragen centraal: Wat verstaan we eigenlijk onder open data? Is het een onderwerp voor techneuten of ook interessant voor politici en beleidsambtenaren? Is open data een hype of is het een voorwaarde voor sociale en economische innovatie? Wat kunnen volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren vanuit hun rol betekenen voor het vrijgeven van overheidsinformatie?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naast Paul Suijkerbuijk, Peter Millenaar, Folkert Ringnalda en Stef van Grieken is D66 Europarlementariër Marietje Schaake te gast om hierover te spreken en om met de zaal over dit onderwerp in discussie te gaan. Ze houdt zich in het Europees parlement onder andere bezig met internetvrijheid en de digitale agenda voor Europa.


De avond wordt georganiseerd door D66 Groningen Platform Innovatie, VVD Groningen, provincie Groningen en The Milk Lab. Iedereen die geïnteresseerd is in het vrijgeven van overheidsinformatie voor hergebruik is van harte welkom! Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. Meer informatie over de avond en aanmelding is te vinden op www.openontmoeting.nl.


Wanneer: Donderdag 20 juni van 20.00 - 22.00


Waar: The Milk Lab (Friesestraatweg 219, Groningen)