innovatie

09 mrt 2008, 20:08

Open Dag Hanzehogeschool Groningen a.s. zaterdag 15 maart

Komende zaterdag 15 maart opent de Hanzehogeschool Groningen haar deuren voor toekomstige studenten (en hun ouders!). Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen bij één of meer van de ruim zeventig bachelor- en deeltijdopleidingen. Tijdens de Open Dag kan de aspirant-student zich goed oriënteren op zijn/haar studiekeuze: studenten en docenten zitten klaar om een toelichting te geven over de inhoud van de studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook kan de student informatiemarkten, voorlichtingsrondes of colleges bezoeken en vinden er rondleidingen plaats. Natuurlijk is er ook algemene informatie over de studiestad Groningen, sporten, huisvesting, notebooks, studiefinanciering en de elektronische leeromgeving. Het gedetailleerde programma van de Open Dag is te vinden op www.hanze.nl/opendagen.

Enkele activiteiten:
• Ook altijd al een hekel gehad aan spruitjes en andere bittere groente? Grote kans dat het in je genen zit! Er bestaat namelijk een gen dat zorgt dat mensen bepaalde bittere stoffen kunnen proeven. Bij het Instituut voor Life Science & Technology wordt aan de hand van DNA uit je wangslijmvlies een profiel gemaakt, waaruit zal blijken óf en in welke mate je het gevoelige gen bezit.
• Bij het splinternieuwe Instituut voor Sportstudies: speeddaten. Aspirant-studenten krijgen de kans om docenten en studenten één-op-één het hemd van het lijf te vragen over welke vakken ze krijgen, wanneer ze op stage gaan en wat ze kunnen worden. Na vijf minuten schuiven ze door naar een volgende date.
• De Academie voor Popcultuur in Leeuwarden organiseert ’s middags een workshop waarbij de bezoekers kunnen werken aan een muzikaal optreden, waarbij ook aan de visuele vormgeving van het podium en de artiesten gedacht wordt, bijvoorbeeld een VJ-show. Aan het einde van de middag wordt het resultaat getoond.
• Duitse studiezoekers krijgen hebben hun eigen ‘Tag der Offenen Tür’ met een centraal ochtendgebeuren en ’s middags -indien gewenst onder begeleiding van Duitstalige studenten- hun eigen keuzeprogramma. Voor meer informatie over het programma: www.hanze.de.