innovatie

21 jul 2016, 11:11

Op vakantie? Deel je favoriete natuurgebied op Greenmapper.org - en help de wetenschap

Op vakantie? Deel je favoriete natuurgebied op Greenmapper.org - en help de wetenschap

Is het op Ameland? Of in Drenthe? In Duitsland of bij Lauwersoog? Bijna iedereen heeft wel een favoriet natuurgebied waar je echt tot rust komt of kunt genieten! Als je de wetenschap een handje wilt helpen, laat dan svp weten wat dit favoriete gebied is!!  En wat je er zo mooi aan vindt! Dat kan via de website www.greenmapper.org. Door je aan te melden krijg je ook het nieuws en blijf je verbonden met je favoriete natuur.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze unieke website is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en moet onderzoekers meer kennis opleveren over de waardering in Nederland voor natuurgebieden. Maar de website is er niet alleen om informatie op te halen: greenmapper.org wil ook een online community zijn, een platform voor alle natuurliefhebbers! Deze natuurliefhebbers vinden er informatie over natuurgebieden in de eigen buurt of regio, maar ook elders in de wereld. Ze blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, kunnen meepraten en contacten leggen.

 

Greenmapper is een online community waarmee je als het ware lid wordt van je favoriete groene plekken. Deel je lievelingsplekken met andere fans, bekijk hun foto’s en ontdek nieuwe natuur op basis van je voorkeuren. En blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom je favoriete stekje. ‘Want samen staan we  sterk in het behoud van unieke locaties. Zo krijg je als liefhebber op afstand een stem!’, aldus de initiatiefnemer Frans Sijtsma, Universitair Hoofddocent aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

 

Greenmapper is opgericht om er voor te zorgen dat wetenschappers informatie krijgen over de vraag wie welke natuur waardeert en waarom. En een beter inzicht in effectieve online betrokkenheid bij natuur.

 

Werking

 

Meedoen is gratis. Om je aan te sluiten bij de community deel je  jouw favoriete plekken met ons, dat kan overal zijn: in je directe omgeving, in je regio, in Nederland en wereldwijd. Zo simpel is het. Als je bent aangemeld, kun je nog veel meer bijzondere plekken selecteren waarvan je fan bent. Krijg je tips over interessante gebieden die je misschien nog niet kent. Hoor je wat er gebeurt in je favoriete locaties als je er zelf niet bent. Je kunt altijd naar de site of gebruik maken van de maandelijkse email-service. Zo blijf je verbonden op de manier die je zelf wilt.