innovatie

02 jul 2015, 06:06

Online loket voor huiseigenaren over energiebesparing

Online loket voor huiseigenaren over energiebesparing

Sinds vandaag kunnen Groningse huiseigenaren met vragen over energiebesparing en –opwekking terecht op de website www.energieloket-groningen.nl. Op deze website kunnen ze bijvoorbeeld een energiecheck doen en bekijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook staat op de site informatie over het energielabel, het isoleren van muren en daken en vloeren, zonnepanelen, HR++ glas, zonneboilers, duurzame verwarming en over subsidies en financiering en bedrijven in de regio. Er is ook een telefonische helpdesk aan de site gekoppeld.

 

De site is ontwikkeld door de Groninger gemeenten, Natuur en Milieufederatie Groningen, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, KUUB, architectenbureau KAW, bedrijvenvereniging SLIM wonen met energie en de provincie Groningen.

 

Volgens de initiatiefnemers geven huiseigenaren gemiddeld één maandsalaris per jaar uit aan energie. En maar liefst één op de vijf huishoudens maakt zich zorgen over de energierekening. Veel woningeigenaren willen wel energiebesparende maatregelen nemen, maar weten vaak niet hoe en waar te beginnen, aldus de partijen. “Zij zitten met vragen als: Welke maatregelen lonen in mijn huis? Hoe zoek ik een goede aannemer uit? Hoe kom ik aan een energielabel? Hoe vraag ik subsidie of een lening aan? Het energieloket helpt met onafhankelijk advies over mogelijkheden, subsidies en financiering.”