innovatie

07 mei 2014, 20:08

Onderzoek naar brandveiligheid studentenhuizen Groningen

De Brandweer Stad Groningen doet de komende periode onderzoek naar de brandveiligheid in Groninger studentenhuizen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit wordt gedaan aan de hand van een enquête onder de studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.Studenten zijn een belangrijke doelgroep voor de brandweer in de stad Groningen. Ze wonen vaak met meerdere personen in studentenhuizen met smalle gangen en nemen het met brandveiligheid vaak niet al te nauw. Eerder dit jaar uitte minister Blok (wonen) zijn zorgen toen na landelijk onderzoek bleek dat studenten zich onvoldoende bewust zijn van hun brandveiligheidssituatie en dat rookmelders vaak ontbreken.Brandweer Stad Groningen heeft de afgelopen jaren veel aandacht aan preventie besteed met gratis brandveiligheidschecks. Ook zijn we elk jaar weer present tijdens de KEI-week bij de introductie van nieuwe studenten.
 


Wat de brandweer graag te weten wil komen is hoe het staat met de brandveiligheid, interesse en het gedrag van studenten over dit onderwerp. Denken ze er echt aan om een vluchtweg vrij te maken? Hangen ze hun rookmelders op en gaan ze veilig om met elektrische apparaten? Ook wil de brandweer graag weten hoe studenten graag geïnformeerd willen worden over brandveiligheid en de onderlinge interactie tussen de brandweer en studenten verder versterkt kan worden. Deelnemers kunnen bioscoopbonnen winnen. De hoofdprijs is een dag meelopen bij de brandweer!

 

De enquete is een afstudeeronderzoek van Peter-Paul Luiken (28), student van de opleiding Fire Safety Engineering aan de Hanzehogeschool.