innovatie

14 mei 2019, 10:10

Omscholing naar een IT-functie op hbo-niveau (met baangarantie)

Omscholing naar een IT-functie op hbo-niveau (met baangarantie)

Het omscholingstraject Make IT Work is op zoek naar hoogopgeleiden die zich met baangarantie willen laten omscholen tot Software Engineer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is in het Noorden de uitvoerder voor dit traject. De IT Academy brengt kandidaten in contact met de vele aangesloten werkgevers. De fulltime opleiding duurt vijf maanden en vervolgens kan je direct aan de slag bij een van de aangesloten werkgevers.

Geef je carrière een boost
Kandidaten kunnen zich in 11 maanden tijd omscholen tot Software Engineer. Make IT Work kent verschillende fases, waaronder het online assessment, een voorbereidingsdag en een werkgeversmarkt. Tijdens de werkgeversmarkt ontmoeten werkgevers kandidaten die via een assessment geselecteerd zijn voor het omscholingstraject en op zoek zijn naar een baan in de IT. De eerste vijf maanden worden cursisten opgeleid bij de IT Academy. Na succesvolle afronding van het eerste deel gaan zij voor minimaal zes maanden aan de slag bij een van de aangesloten werkgevers en worden zij gedurende deze periode verder bijgeschoold.

De IT Academy is met Make IT Work gestart omdat er een krapte is op de ICT-arbeidsmarkt.In 2018 is het omscholingstraject door de Europese Commissie bestempeld tot modelproject en heeft het project de Promotor award voor beste publieke/ private samenwerking in Nederland gewonnen. In Amsterdam is Make IT Work een groot succes. Het traject in Noord-Nederland wordt mede mogelijk gemaakt met financiële bijdrage van EFRO. Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Inschrijven 
Deelnemen aan de komende editie van het omscholingstraject? Aanmelden kan tot 21 mei 2019 via het online assessment of via www.it-omscholing.nl. Make IT Work gaat meerdere keren per jaar van start met een omscholingstraject in Noord-Nederland. Voor meer informatie en het stellen van vragen, klik hier.