innovatie

12 jan 2018, 09:09

Old School Event bij Prima Personeel: banenmarkt voor werkzoekende 50-plussers

Old School Event bij Prima Personeel: banenmarkt voor werkzoekende 50-plussers

Prima Personeel organiseert samen met ouderenambassadeur John de Wolf, de gemeente Groningen, het UWV en Werkinzicht.nl op 17 januari 2018 het Old School Event. Dit is een speciale middag voor werkzoekenden vanaf een jaar of 50, die graag weer aan het werk willen, maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De aanleiding van het event is het groeiende tekort aan personeel in de techniek en bouw en het toenemend aantal 50-plussers dat thuis zit in Stad en ommeland. Met de term 'Old School' doelen de organisatoren op mensen die vroeger in de techniek zijn opgeleid, maar in hun werkende leven een ander pad hebben gekozen. Ook mensen die thuis en/of hobbymatig veel klussen, maar een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zijn van harte welkom tijdens het event.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het Old School Event krijgt deze groep werkzoekenden de kans om in contact te komen met opleiders en werkgevers. Door middel van bij- of omscholing wordt mensen de mogelijkheid geboden om aan de slag te gaan in de installatietechniek, de bouw, de metaal-, groen-, of infrasector. Ook en juist als ze in het verleden iets heel anders hebben gedaan. Het evenement is echt bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met techniek, in de breedste zin van het woord.

De initiatiefnemers willen deze mensen een kosteloos een opleiding, cursus of workshop bieden aan waarmee ze zich op een laagdrempelige manier kunnen om- of bijscholen, zodat ze weer aan de slag kunnen. Het kan daarbij gaan om een opleiding voor een bepaalde tijd, maar in veel gevallen volstaat een cursus van een dag al. Voor sommige banen heb je slechts een VCA-certificaat nodig om aan de slag te kunnen.

Ook mensen die zelf een leuke vacature in de techniek hebben gezien, maar niet weten wat ze moeten doen om in aanmerking te komen voor de functie, zijn welkom. Zij kunnen hulp krijgen bij het vinden van de juiste scholing, zodat ze meer kans maken.

Het doel van het evenement is dat bezoekers op 17 januari met iets concreets de deur uitgaan; een aanmelding voor een opleiding, een sollicitatiegesprek of misschien wel een baan. Een secundaire doelstelling is om de vooroordelen over oudere werkzoekenden weg te nemen. Om die reden steunen de gemeente Groningen (wethouder Roeland van der Schaaf) en het UWV het Old School Event én is John de Wolf, oud-profvoetballer en boegbeeld van de doelgroep, een van de sprekers.

Programma
Deelname aan het Old School Event is gratis. Het programma ziet er als volgt uit:

16.30 – 17.00     Ontvangst

17.00 – 17.45     Opening door John de Wolf en Roeland van der Schaaf

17.45 – 19.00     Banen- en opleidingsmarkt; kom in contact met bedrijven en opleidingsinstanties

Mensen kunnen zich aanmelden via de website www.oldschoolevent.nl