innovatie

28 apr 2015, 21:09

Noorderpoort Beroepsonderwijs eerste driesterrenschool van Nederland

Noorderpoort Beroepsonderwijs eerste driesterrenschool van Nederland

Het Noorderpoortcollege heeft een bijzonder predikaat in de wacht gesleept.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal is de eerste driesterrenschool van Nederland met een oplevercertificaat van BREEAM

 

Het gebouw van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal heeft het BREEAM oplevercertificaat toegekend gekregen door de Dutch Green Building Council (DCBC). Volgens deze beoordelingsmethode heeft het gebouw de status Very Good in de wacht kunnen slepen. Het nieuwe gebouw, dat bij de start van dit schooljaar in gebruik is genomen, is hiermee de eerste driesterrenschool van Nederland.

 

Duurzaamheidsprestatie voor nieuwe gebouwen Noorderpoort

 

BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van onder andere gebouwen te bepalen. Er wordt binnen deze tool gelet op zeven speerpunten op het gebied van duurzaamheid. Hierbij kan gedacht worden aan de aanwezigheid van veel daglicht, energiezuinige verlichting en ventilatiesystemen. Het bieden van een duurzame leeromgeving aan alle studenten en medewerkers is één van de speerpunten van Noorderpoort.

 

Vriendelijk voor mens en milieu

 

Duurzaam bouwen betekent voor Noorderpoort dat een gebouw goed past in de omgeving, respect toont voor de historie en vriendelijk is voor mens en milieu.